Ingredienten voor de Traditionele Porra van Antequera
- 1 kg tomaten
- 2 paprika's
- 2 tenen knoflook
- 3 gekookte eieren
- 150 gr serrano ham in fijne blokjes
- 3/4 glas olijfolie extra virgen
- 2 lepels witte wijnazijn of sherry-azijn
- zout naar smaak
- een paar sneden brood van de dag ervoor
- Spoel de tomaten en verwijder de schil en ontdoe ze van de zaden. Snij ze in stukken.
- Was de paprika en ontdoe deze van de zaadlijsten. Snij ook deze in stukken.
- Pel de knoflooktenen en snij in grove stukken.
- Verkruimel het brood in kleine stukjes. Je kan dit brood ook altijd een klein beetje weken met water (doe ik altijd), maar is niet echt nodig.
- Doe dit allemaal in een kom en mix het geheel terwijl je beetje bij beetje de olie en azijn eraan toevoegt, zo bekom je een dikkere soep.
- Serveer deze koude soep met de verkruimelde eieren, stukjes serrano ham en in partjes gesneden brood.
- In plaats van de serrano ham wordt ook heel dikwijls tonijn gebruikt en stukjes tomaten.
Eet smakelijk!