Appelcake met olijfolie |
- 3 eieren
- 250 gr suiker
- 125 gr bloem
- 125 ml olijfolie
- 3 appelen
- 1 zakje bakpoeder
- 1 potje yoghurt zonder suiker
- 1 citroen
- boter
- Pers de citroen.
- Was en schil de appelen en snij ze in schijfjes.
- Besprenkel ze met het citroensap en hou ze apart.
- Doe de eieren samen met de suiker in een kom en roer goed tot je een lichtgele crèmige massa bekomt.
- Voeg beetje bij beetje de olijfolie eraan toe, alsook de bloem, bakpoeder en de yoghurt.
- Blijf goed roeren tot je een homogene massa bekomt.
- Vet een bakblik in met boter en besprenkel dit met bloem zodat de appelcake niet aan het bakblik blijft kleven.
- Leg er de met citroensap besprenkelde appelschijfjes op en bak in de oven ongeveer 40 minuten op 170ºC. Prik er met een breinaald in om te zien of alles goed doorbakken is, zoniet bak nog even verder.
Gerelateerde berichten
Pannenkoeken a la minute