Ingredienten voor de Sinaasappelen Confituur
- 2 kg sinaasappelen
- 2 citroenen
- 1 kg suiker
- snuifje kaneelpoeder
- half glas water
Bereiding van de Sinaasappelen Confituur
- Was de citrusvruchten en rasp de schil van 2 sinaasappelen. Weet wel zeker dat je dan biologische appelsienen hebt!
- Ontdoe de sinaasappelen en de citroenen van hun schil en snij ze in partjes.
- Doe de in stukjes gesneden citrusvruchten in een kookpot samen met de geraspte schil van de appelsienen, de suiker, de kaneelpoeder en het halve glas water.
- Laat ongeveer 45 minuten koken onder voortdurend roeren.
- Na 45 minuten doe je alles door de passe-vite, zo blijven de harde vliezen achter en heb je een zachte, smeuïge confituur.
- Indien de sinaasappel confituur nog niet dik genoeg is laat je deze verder koken totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Heel lekker op toast, versgebakken brood, doorheen de yoghurt en als taartenbeleg!