Broccoli soep met kaas |
Ingredienten voor de soep van Broccoli en Kaas
- 25 gram goede boter, reuzel of plantaardige olie
- 1 middelmatige ui, fijngehakt
- 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
- 2 middelgrote aardappelen
- ongeveer 1 liter water
- 500 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 100 gram Cheddar kaas
- 1 lepel verse peterselie fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper
- Smelt de boter, de reuzel of de plantaardige olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 5 minuten (af en toe omroeren).
- Voeg de fijngehakte oregano eraan toe, de aardappelen en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en roer goed om.
- Giet nu water erbij tot de groenten onder staan en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Daarna mag je er de broccoli aan toevoegen plus de rest van het water. Tot het kookpunt laten komen en nogmaals 10 minuten laten doorkoken of totdat de broccoli zacht is.
- Laat de soep even afkoelen alvoren deze te mixen.
- Rasp de kaas en voeg deze samen met de peterselie bij de broccoli soep.
- Laat de soep nu op een zacht vuurtje staan totdat de kaas helemaal gesmolten is. Let wel op dat de soep nu niet meer het kookpunt bereikt.
- Direct serveren met zelfbakken brood en fijngesnipperde peterselie en oregano.