Thursday, March 8, 2012

Cake met Cottage Cheese

Cake met Cottage Cheese
Wat is Cottage Cheese
Cottage Cheese is een kaassoort die eigenlijk een beetje op kwark gelijkt maar dan met een korrelige structuur. Cottage cheese wordt gemaakt van de samengeklonterde eiwitten uit de melk die zich vormen in het eerste stadium wanneer men kaas maakt. Dit wordt wrongel genoemd. Men laat de wrongel wel uitlekken maar perst die niet samen. Zo blijft er nog wat melkwei in de kaas achter zodat de Cottage cheese zijn korrelachtige structuur bewaard.
Deze heerlijke kaas kan men eten als broodbeleg of je kan hem ook verwerken in gerechten zoals in deze cake hier. Hij is rijk aan eiwitten maar is arm aan vetten en koolhydraten, dus ideaal voor wanneer men een dieet volgt om af te vallen.

Cottage Cheese
Ingredienten voor de Cake met Cottage Cheese
  • 200 gram Cottage Cheese
  • 2 eieren
  • 75 gram boter (echte boter of margarine)
  • 300 gram witte bloem
  • 1 lepel bakpoeder
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk

Cake met Cottage Cheese

Bereiden van de Cake met Cottage Cheese
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Klop de suiker, de vanillesuiker en de eieren goed onder elkaar tot men een luchtig mengsel bekomt.
  3. In een andere kom meng je de bloem en het bakpoeder.
  4. Ondertussen laat je de boter samen met de melk smelten op een klein vuurtje of in de microgolf oven.
  5. Voeg de melk met de gesmolten boter bij het suiker-eimengsel en roer goed.
  6. Meng nu de cottage cheese er onder.
  7. En als laatste meng je de bloem beetje bij beetje onder het vloeibare mengsel. Let op dat er zich geen klonters vormen.
  8. Boter een cake vorm in en bestrooi hem met bloem.
  9. Breng het cake mengsel in de bakvorm en laat ongeveer 1 uurtje bakken in de oven. Kijk na ongeveer driekwart uur eens of de cake al dan niet gebakken is, dit verschilt namelijk van oven tot oven. Ik laat mijn cakes altijd bakken zonder hete lucht, dus in een gewone oven.
  10. Wanneer de cake klaar is laat je deze eerst afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te verwijderen.
Cake met Cottage Cheese
Deze Cake met Cottage Cheese als vieruurtje bestrooid met vanillesaus is een dessert om je vingers bij af te likken.

Meer heerlijke Cakes