Thursday, March 15, 2012

Vegetarisch Brood Smeersel I

Vegetarisch Broodsmeersel
Hier in het zuiden van Spanje kan je geen, of bijna geen vegetarische brood smeersels kopen in de supermarkt. En diegene die je kan verkrijgen bij de "Herboristerias" zijn belachelijk duur. Dus ben ik maar mijn eigen broodsmeersels aan het maken. En mijn huisgenoten vinden ze heel lekker dus dat is het belangrijkste nietwaar!

Ingredienten voor het Vegetarisch Brood Smeersel

  • 2 hard gekookte eieren
  • 2 grote wortelen
  • één derde van een aubergine
  • 1 middelmatige ui
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • stukje gedroogde gember
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding van het Vegetarisch Broodsmeersel

Vegetarisch brood smeersel

  1. Doe voldoende olijfolie in een pan en fruit hierin de in stukjes gesneden ui een aantal minuten.
  2. Voeg daarna de in blokjes gesneden aubergine en de in stukjes gesneden wortelen eraan toe.
  3. Breng op smaak met zout, de versgemalen zwarte peper en de fijngeraspte gember.
  4. Laat alles op een middelmatig vuur zo'n 10 minuten lichtjes stoven.
  5. Laten afkoelen met deksel van de pan.
  6. Wanneer alles voldoende is afgekoeld doe je alles in een kom plus de in stukken gesneden eieren en het sap van een halve citroen en mix je alles tot een gladde pasta.
  7. Dit vegetarisch broodsmeersel kan je een vijftal dagen bewaren in de koelkast in een goed afgesloten potje. Ik gebruik hiervoor een glazen confituur potje.