Friday, February 10, 2012

Sinaasappel Confituur

Onlangs gingen we lekker paella eten bij vrienden in Coin en toen we huiswaarts keerden kregen we een volle tas sinaasappelen en mandarijntjes mee. Ik was heel blij verrast en heb van een deel van de sinaasappelen confituur gemaakt. Dit is tevens één van mijn lievelings confituren, boordevol vitamine C die we in de koude wintermaanden goed kunnen gebruiken. En kijk eens naar de kleur van die confituur, perfect gewoon!

Ingredienten voor de Sinaasappelen Confituur

  • 2 kg sinaasappelen
  • 2 citroenen
  • 1 kg suiker
  • snuifje kaneelpoeder
  • half glas water

Bereiding van de Sinaasappelen Confituur

  1. Was de citrusvruchten en rasp de schil van 2 sinaasappelen. Weet wel zeker dat je dan biologische appelsienen hebt!
  2. Ontdoe de sinaasappelen en de citroenen van hun schil en snij ze in partjes.
  3. Doe de in stukjes gesneden citrusvruchten in een kookpot samen met de geraspte schil van de appelsienen, de suiker, de kaneelpoeder en het halve glas water.
  4. Laat ongeveer 45 minuten koken onder voortdurend roeren.
  5. Na 45 minuten doe je alles door de passe-vite, zo blijven de harde vliezen achter en heb je een zachte, smeuïge confituur.
  6. Indien de sinaasappel confituur nog niet dik genoeg is laat je deze verder koken totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
  7. Heel lekker op toast, versgebakken brood, doorheen de yoghurt en als taartenbeleg!