Monday, February 13, 2012

Churros en Warme Chocolademelk

Churros met Chocolademelk
Eén van de typische Spaanse ontbijten is toch wel Churros met Warme Chocolademelk. Het water komt me in de mond als ik eraan denkt. Vooral op een koude, ijzige morgen zijn ze het lekkerst, ze houden je voor de rest van de voormiddag warm. Hier in Spanje is het vooral traditie dat de familie ze de zondagmorgen gaat eten en diegenen die 's nachts te veel en te lang in het glas hebben gekeken worden heel dikwijls verlost van hun kater na het eten van Churros met Warme Chocolademelk.

Je kunt ze thuis ook zelf bereiden, maar het is veel leuker om Churros met warme Chocolademelk te eten in één van de vele churrerías of ze mee te brengen naar huis. De hele dikke chocolademelk wordt niet gedronken, deze dient om de churros erin te kunnen dopen. De chocolademelk wordt aangedikt met maïzena of bloem, je kunt hem ook maken van speciale chocoladerepen die je in de supermarkt vindt, maar dan is hij bijlange zo goed niet. De meeste Spanjaarden maken nog altijd hun chocolademelk op de ouderwetse manier en ik ook, lekker lekker!

Hoe maak je zelf Churros
Ingredienten
  • witte bloem
  • zout
  • gist
  • water
Hoe maak je de churros klaar
  1. Meng alles goed door elkaar alsof je oliebollen zou maken maar dan zonder de eieren en de melk.
  2. Neem een plastic zakje, doe het deeg erin en snij een tipje af zodat je de stengels rechtstreeks in de verhitte olie kan spuiten.
  3. Eventjes laten frituren aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn en direct opdienen.
  4. Churros op zich smaken niet echt lekker, ze worden pas lekker wanneer je ze in de dikke chocolademelk doopt.
Na zo een ontbijtje kun je er terug flink tegen aan want de gefrituurde stengels zorgen voor heel wat calorieën. We doen dan ook altijd een stevige wandeling na het ontbijten van Churros met Warme Chocolademelk om de vertering ervan een beetje op weg te helpen ;-)