Wednesday, June 22, 2011

Verschil tussen de gewone Vijgen en Brevas

Ze zijn er weer de "Brevas"! Die lekkere, grote aromatische vijgen van het voorjaar. Ik vind ze overheerlijk als nagerecht met yoghurt of als een gezond tussendoortje. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen en hebben een zeer goede laxerende werking. Maar wat is nu het verschil tussen de gewone Vijgen en Brevas?

Wat zijn nu "Brevas"?
Brevas zijn de vijgen die in het voorjaar worden geoogst en dan nog alleen in streken waar de temperatuur in de winter niet onder het vriespunt gaat. De vijgen die zich in de herfst niet helemaal ontwikkelen blijven aan de boom hangen tot het volgende voorjaar waar ze uitgroeien tot grote, vlezige vijgen met een sterk aroma.

Wat zijn de gewone vijgen?
De gewone vijgen zijn de vijgen die men in het najaar oogst (tweede oogst van het jaar).Vanaf eind augustus tot begin oktober. Ze zijn veel kleiner dan de brevas en het vruchtvlees is heerlijk zoet van smaak. Wanneer je een rijpe vijg zo van de boom plukt in september is het net alsof je die rechtstreeks uit je confituurpot haalt, zo zoet zijn ze. Onze hond is hier ook ontzettend verlekkerd op! Eet er vooral niet teveel want ze zijn enorm laxerend!

Eet een gezonde snoep, eet een vijg!

Gerelateerde posts:
Vijgenbrood