Ingredienten voor de verse tomatensaus
- 750 gram verse tomaten
- 2 knoflookteentjes
- Provençaalse kruiden
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4 a 5 dunne plakken Serrano ham of hesp naar eigen keuze
Bereiden van de verse tomatensaus
- Was de tomaten, droog ze af en verwijder de steelaanzet.
- Snij ze vervolgens in stukken en doe ze in een kookpot.
- Hak de knoflook fijn en doe deze samen met de Provençaalse kruiden, zout en versgemalen zwarte peper bij de tomaten in de kookpot.
- Kook nu alles tot een fijne moes en laat eventjes afkoelen vooraleer je de tomatenmoes door een zeef of passe-vit doet. Hierdoor verwijder je alle zaden en tomatenvelletjes.
- Zet de tomatensaus op een zacht vuurtje en laat deze tot de helft inkoken of tot je een ietwat dikkere saus bekomt.
- Snij de ham in stukjes en voeg deze bij de saus, laat nog 3 minuten goed doorkoken zodat de smaken zich met elkaar kunnen mengen.
- Dien op met spaghetti, tagliatelle, penne of tricolore pasta.
Je kan de pastaschotel met verse tomatensaus nog versieren met kaas naar eigen smaak. Ook strooi ik er heel dikwijls basilicum en peterselie overheen wanneer ik die in mijn kruidentuin heb staan.
Voor de vegetariërs : Vervang het vlees door pijnboompitten of andere gehakte noten.
EET SMAKELIJK