Bloemkoolsoep |
Ingredienten voor de Ouderwetse Bloemkoolsoep
- 50 gram vetstof, ik gebruik olijfolie
- 1 grote ui
- enkele ajuinpijpjes
- 1 handvol kervel
- 1/2 bloemkool
- een paar grote aardappelen
- peterselie
- versgemalen zwarte peper en zout
- laurier en tijm
- Snij de roosjes van de bloemkool en spoel deze, hou apart.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes, hou ook deze apart.
- Giet de olie of andere vetstof in een kookpot en fruit de gesneden ui totdat deze glazig is.
- Voeg er de bloemkooroosjes bij en de aardappelen en laat eventjes stoven, roer wel goed.
- Doe nu het water erbij plus de laurier, tijm, versgemalen zwarte peper en zout en laat gaar koken.
- Steek deze bloemkoolsoep door de passevite of mix deze heel fijn.
- Versier met versnipperde peterselie en serveer direct.
Gerelateerde post :
Soep van Broccoli en Kaas
Soep van Zoete Bataat en Appel