Ingredienten voor de Soep van Zoete Bataat en Appel
- 1 lepel boter of reuzel
- 3 preistelen fijngesneden
- 1 grote wortel fijngesneden
- 600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 2 grote appelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1,2 liter water
- versgemalen nootmuskaat
- 225 ml appelsap
- 225 ml room
- zout en versgemalen zwarte peper
- verse koriander en peterselie fijngehakt om te decoreren
Bereiding van de Soep met Zoete Bataat en Appel
- Smelt de boter of reuzel in een grote kookpot op middelmatig vuur.
- Voeg de fijngesneden prei eraan toe en roer goed om. Zet een deksel op de pan en laat de prei ongeveer 6 minuutjes zachtjes stoven of tot de prei zacht is. Let wel op regelmatig omroeren om aanbakken te voorkomen.
- Voeg nu de fijngesneden wortel, de zoete bataat, de appelen en het water toe. Kruiden naar smaak met zout, versgemalen zwarte peper en versgemalen nootmuskaat.
- Laat alles ongeveer 20 minuten rustig koken op een middelmatig vuur of totdat de groenten goed gaar zijn, roer af en toe om.
- Laat nu de soep eventjes afkoelen vooraleer ze te mixen.
- Nadat de soep gemixed is doe dan het appelsap erbij en laat nog eventjes (ongeveer 10 minuutjes) op een laag vuur doorkoken.
- Voeg als laatste de room erbij en roer deze goed onder de soep.
- Serveer direct en versier met de versgehakte koriander.
Deze Soep van Zoete Bataat en Appel smaakt naar meer. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik deze soort soep maakte en gans het huisgezin was er enthousiast over. Mijn dochter zei zelf dat ik mezelf had overtroffen en dat doet natuurlijk deugd wanneer je dat te horen krijgt!
Eet smakelijk!